Politika Povrata

POVRAT – ODUSTANAK ILI ZAMJENA NARUČENOG ARTIKLA


Ukoliko ste primili pošiljku i iz bilo kog razloga želite da odustanete od zaključenja ugovora, za artikle naručene putem Patix Shoes Web Shop-a, dajemo Vam pogodnost da to pravo iskoristite u roku od 15 (petnaest) dan od datuma prijema pošiljke, regulisan Zakonom o zaštiti potrošača.

Protekom roka od 15 (petnaest) dan od datuma prijema pošiljke, potrošač gubi pravo na odustanak od ugovora.

Da biste ostvarili pravo na vraćanje kupljenog proizvoda, vraćena roba ne smije biti oštećena ili pohabana, ne smije biti korištena u spoljnim uslovima. Potrošač ima pravo da artikal vrati, ali ukoliko je artikal upotrebljavan na način koji nije adekvatan, tj upotreba artikla je prevazilazila ono što je neophodno da bi se ustanovila priroda i karakteristike proizvoda, potrošač je isključivo odgovoran za umanjenu vrijednost robe. Roba koja se vraća mora biti vraćena u originalnoj ambalaži uz priložen fiskalni račun.

U slučaju odustanka od kupovine Potrošač snosi direktne troškove povrata robe.

Direktne troškove povrata robe kupac ne plaća društvu Patix Shoes., troškove direktne dostave kupac plaća kurirskoj službi preko koje vrši povrat robe društvu Patix Shoes.

U slučaju zamjene naručenog artikla, Potrošac snosi direktne troškove povrata artikala i ponovnog slanja zamjenskog artikla.
U slučaju povrata sredstava Patix Shoes vrši povrat sredstava u iznosu naručenog artikla, dok za troškove dostave koje snosi kupac Patix Shoes ne vrši povrat sredstava.

Ukoliko ste se odlučili da izvršite zamjenu ili da odustanete od kupovine, potrebno je da nas obavijestite pozivom na broj 062 144 824 ili nam pošaljite e-mail na adresu patix.shoes@gmail.com kako bi dobili potrebne instrukcije vezano za zamjenu ili povrat sredstava.


Ukoliko želite da zamijenite model naručen putem Patix Shoes Web Shop-a, zamjenski par će Vam biti poslan u roku od 8 (osam) dana od datuma prijema vraćene robe u Patix Shoes. ili će Vam sredstva biti vraćena.

Povrat novca će se izvršiti načinom plaćanja koji je upotrebljen prilikom kupovine, osim kod narudžbi koje su plaćene gotovinski prilikom preuzimanja.
Sredstva kupcu, koji je plaćanje izvršio platnom karticom, biće upućena na vraćanje na račun sa kojeg je Patix Shoes. primio uplatu. Uplaćena sredstva će se uputiti na vraćanje u roku od 15 (petnaest) dana od datuma prijema vraćene robe u Patix Shoes., a konačan rok u kome će sredstva biti vraćena kupcu zavisi isključivo od politike banke preko koje je transakcija izvršena.

Sredstva kupcu koji je plaćanje izvršio gotovinski prilikom preuzimanja biće uplaćena na račun koji kupac dostavi putem elektronske pošte na e-mail: patix.shoes@gmail.com. Uplaćena sredstva će se uputiti na vraćanje u roku od 15 (petnaest) dana od datuma prijema vraćene robe u Patix Shoes, a konačan rok u kome će sredstva biti vraćena kupcu zavisi isključivo od politike banke preko koje je transakcija izvršena.


Zaista nastojimo da dostava bude bez ikakvih propusta, ali ukoliko se slučajno desi da po prijemu pošiljke ustanovite da isporučeni artikl ne odgovara naručenom ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da nas najkasnije u roku od 24h od trenutka prijema pošiljke pozovete telefonom na broj 062 144 824 , ili pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na e-mail adresu patix.shoes@gmail.com i opišete nastali problem. U najkraćem mogućem roku obavijestićemo Vas o daljem postupanju.

NAPOMENA: U cilju da što lakše utvrdite odgovarajuću veličinu obuće za koju ste se opredijelili na Patix Shoes Web Shop-u smo naveli dužinu unutrašnjeg gazišta u cm koje je predviđeno proizvođačkom specifikacijom. U navedenim mjerama može doći do odstupanja.

Postoji mogućnost razlike između stvarnog proizvoda i fotografije artikla objavljenog na sajtu (npr.odstupanje u boji) koje neće uticati na specifikaciju samog proizvoda.